donderdag 1 mei 2008

Taken *


Actiethriller van Pierre Morel, waarin voormalig geheim agent Bryan (Liam Neeson) al zijn ervaring en ongeoorloofde middelen aan moet wenden om zijn door Oost-Europese gangsters (gespecialiseerd in vrouwenhandel en prostitutie) ontvoerde dochter terug te halen. De Amerikaanse Bryan richt daarbij in zijn eentje een ware ravage aan in Parijs, laat een spoor van lijken achter en niets of niemand kan hem stoppen. Voor Bryan dé mogelijkheid om zijn jarenlang verwaarloosde vaderrol in één keer goed te maken en tegelijkertijd indruk te maken op zijn ex-echtgenoot.

Op zoek naar zijn dochter komen we van alles tegen; van gedrogeerde hoeren tot zware gangsters en corrupte politici. Uiteindelijk is Bryan net op tijd om te voorkomen dat de bovenste baas van de criminele organisatie (een Arabische sjeik) zich aan zijn maagdelijke dochter vergrijpt en volgt de emotionele hereniging tussen vader en dochter.

Famke Janssen als ex-echtgenoot komt er wat bekaaid af en speelt niet al te best. Vierkante dialogen, ééndimensionale karakters en een stoffig en voorspelbaar plot doen Taken geen goed. Hou je van actie (en een even grappige als pijnvolle martelscène) dan heb je gegarandeerd een topavond.

Geen opmerkingen: