woensdag 9 juli 2008

Forgetting Sarah Marshall **

Ook al gaat Forgetting Sarah Marshall (FSM) over de vraag of ze elkaar uiteindelijk zullen krijgen, daarom is het nog geen Romantische Komedie. FSM is namelijk geschreven door en verteld vanuit het gezichtspunt van een man en dat past per definitie al slecht in het genre Romantische Komedie. Wat het dan wel is zou ik zo snel ook niet weten. Wel is FSM bij vlagen erg grappig.

Peter Bretter (Jason Segel, die ook het scenario schreef) is een wat sullige, depressieve en weinig ambitieuze componist die na een jarenlange relatie door zijn knappe en succesvolle vriendin Sarah (Kristen Bell) van de ene op de andere dag wordt gedumpt. Als dit je als man overkomt voel je onmiddellijk hoe de vork in de steel zit: er is een ander. Peter is volkomen van de kaart en in zijn wanhoop boekt hij een vakantie naar Hawaï om daar (hoe toevallig) Sarah tegen het mooie lijf te lopen. Sarah blijkt niet alleen, ze heeft haar nieuwe vriend (een rockster gespeeld door de Engelse stand-up comedian Russell Brand) ook maar meegenomen. Onwaarschijnlijke plotwending maar oké, voor het verhaal is het leuk. De gebeurtenissen en verwikkelingen volgen elkaar dan snel op waarbij de rockster bijna de hele film naar zich toetrekt. Hij speelt de vent die je eigenlijk zou moeten haten omdat hij je vriendin gekaapt heeft maar die je heimelijk als vriend zou willen omdat hij zoveel wereldser en grappiger is dan jijzelf en het leven leidt dat jij graag zou willen.


Waar de film dan ook eigenlijk over gaat is dat Peter kampt met een te laag zelfbeeld en dit gecompenseerd wil hebben door een op alle fronten succesvollere en mooiere vrouw. Moraal: blijf bij jezelf en doe vooral dat waar je goed in bent dan komt het uiteindelijk allemaal goed. Na een sterk en vooral grappig begin zakt het geheel wat in maar de goede cast en innemende karaters van de hoofd- en bijrolspelers maakt veel goed.

Geen opmerkingen: