zondag 1 juni 2008

Postzegelparkjes


Afgelopen nacht is er voor de Silodam op mysterieuze wijze ineens een Postzegelparkje verrezen. Gisteren was er nog niets en vandaag staat daar opeens, tussen de weg en het hek van de bouwplaats van Y-Side, een mini-tuin compleet met bank. Uit de achtergelaten bordjes blijkt dat afgelopen nacht de harde kern van de militante organisatie Guerrilla Gardening het Kanaal is overgestoken en voor het eerst op The Continent heeft toegeslagen. Doel van deze ongetwijfeld naïeve wereldverbeteraars is de wereld een stukje mooier te maken door op kale en verwaarloosde stukjes stadsgrond bloemen en planten te plaatsen. Nu zul je in het algemeen weinig aanstoot nemen aan een paar plantjes maar toch heeft de actie van gisteravond iets opdringerigs; zeker als je bedenkt dat het precies op de plek is waar het wekelijkse grofvuil moet worden neergezet. Als iedereen naar eigen goeddunken perkjes gaat neerplempen komen we al snel om in al die goedbedoelde groene postzegels. Trouwens waar de één graag groen ziet, ziet de ander liever parkeerplaatsen. Vorige week kwam ik iemand tegen die zonder schaamte verkondigde dat het toppunt van schoonheid voor hem een totaal Oranje straat was en hij dacht serieus dat iedereen er diep in zijn hart zo over dacht.

Hieronder dan een foto van ons Postzegelparkje en oordeel nu zelf: is het geen verrijking van de openbare ruimte en wordt een mens hier niet intens gelukkig van?

1 opmerking:

Nora zei

Ik kijk iedere dag met veel plezier naar het hartje met bloemen vanuit mijn raam (daar waar eerst een heleboel stenen en rotzooi lagen) en ik vind het helemaal niet opdringerig. Ieder zijn mening, maar ik ben heel blij met de Guerilla Gardeners !