zondag 2 mei 2010

Ponta Delgada


Omdat we meer van de Azoren willen zien dan alleen Faial vertrekken we de volgende dag naar het eiland Sao Miguel. Niet met de Ithaka want die blijft nog even in Horta maar met de ferry naar Pico en vandaar vliegen we naar Ponta Delagada. Op de ferry zien we dan eindelijk dolfijnen vlak naast ons. De hele oversteek laten ze zich nauwelijks zien maar naast zo'n oude (blijkbaar voor dolfijnen vertrouwde) pont durven ze opeens. Op Pico hangen we wat rond in afwachting van onze vlucht. Pico is veel vulkanischer en eigenlijk één grote rots met als blikvanger de enorme vulkaan en daardoor compleet anders dan het vorige eiland.

In Ponta Delgada checken we in in ons hotel dat in eerste instantie lijkt op een bejaarde rustoord totdat 's avonds de pianist begint te spelen en tot onze verbazing de hele bar zich vult met dansende en feestende "mensen op leeftijd". Wij zitten er als jongsten nippend van onze prima Portjes een beetje beduusd naar te kijken.

Wahle and Dolphin Watching is de toeristische attractie maar om nu met 12 andere toeristen een uur of vier in een rubberbootje te dobberen in afwachting van een flappende staart zien we niet echt als fun dus huren we een auto en crossen het eiland rond op zoek naar de Blue and Green Lake. Als we terugzijn in Ponta Delgada ligt de Ithaka pal voor ons hotel in de jachthaven. Ze hebben vannacht zonder problemen de oversteek gemaakt en we besluiten onze vakantie met een etentje in ons inmiddels favoriete haven-restaurant. Morgen vliegen we terug naar Nederland. Omdat het zo leuk is hieronder nog wat foto's van de oversteek.Geen opmerkingen: