maandag 23 mei 2011

Afgewezen


Bovenstaande vacature was natúúrlijk voor mij bedoeld dat kon niet missen. Al weken fantaseer ik me dan ook helemaal suf en zie mezelf de komende jaren luid borrelend de festivals van Cannes en Venetië afstruinen; een prominente plek zal voor dit kersverse Lid van de Raad van Toezicht gereserveerd zijn tijdens de opening van het nieuwe filmmuseum aan het IJ; ongelimiteerd kaartjes voor het IDFA zonder ooit nog in een rij te hoeven staan...

Dit weekend kwam de reactie;

"Geachte heer Ruis,
Eind april heeft de Raad van Toezicht van EYE Film Instituut Nederland in haar vergadering gesproken over de gewenste samenstelling voor de toekomst. Daarbij is opnieuw vastgesteld dat de Raad allereerst op zoek is (en moet gaan) naar vrouwen met specifiek juridische en museale expertise.

Wel dank ik u zeer voor de getoonde interesse en met uw welnemen houden we uw brief in portefeuille.
Met vriendelijke groet,
Sijbolt Noorda
Voorzitter Raad van Toezicht"

Na lang wikken en vergaderen blijkt de raad op zoek te willen gaan naar vrouwen!!! Mooi is dat. Dat willen we allemaal wel en dan ook nog één met museale expertise. Geef ze eens ongelijk; wat moet je nu met een man met enkel financiële expertise. Ik wens Eye veel succes met het vinden van haar Museale Muts. En ik... ik kan niet wachten tot het nieuwe Filmmuseum haar deuren aan het IJ opent. Het wordt een spectaculair gebouw met een super-terras en Eye Film Instituut Nederland blijft een mooie organisatie.
Geen opmerkingen: