dinsdag 16 juni 2009

DZDD


Matthijs van Nieuwkerk mag dan vrijwillig(?) op vakantie zijn, De Wereld Draait Door wordt deze zomer (geheel tegen de wil van Matthijs) vervangen door De Zomer Draait Door. Zelfde programma, zelfde format, zelfde items maar nu met jonge onervaren programma makers die in het diepe gegooid worden. Een niet onaardig idee dat echter zo nu en dan nogal tenenkrommend uitpakt. Trekt DWDD gemiddeld zo'n 1 miljoen kijkers, DZDD moet het met heel wat minder stellen wat aangeeft dat presenteren en interviewen wel degelijk een vak/gave is en dat Matthijs daar dus ook heel erg goed in is. Voor DZDD zijn Art Rooijakker, Waldemar Torenstra en... Froukje Jansen de presentatoren van dienst. 

In haar pogingen zinnige vragen te stellen wordt Froukje constant omver geblazen door de camera-geile Waldemar of de Wannabe Jeroen Pauw,  Art. Maar Froukje is gewoon Froukje en hoeft wat mij betreft niet meer te doen dan gewoon te zijn. Iets wat omroep- en inteviewfossiel Martin Siemek duidelijk niet begrepen heeft. Al zolang als hij op TV of radio aanwezig is, heb ik een hekel hem. Niet zomaar een hekel, ik haat zijn stem en manier van vragen stellen. "Jai bent mooie vrouw met mooie handen... Jai moet wel een heel gevoelig karakter hebben..."; Martin in topvorm.

In zijn drift om voor een camera te moeten scoren vond Martin een makkelijke prooi in de onervaren Froukje. Antwoorden in de vorm van een onnavolgbare monoloog en als je dan een tegenvraag gesteld wordt die je niet bevalt, snel de rollen omdraaien. Gatverdamme Martin... van Froukje blijf je af! Wat Froukje nou eigenlijk wil met haar carri√®re is mij na Wie is De Mol? en haar avontuur bij Link nog steeds niet helemaal duidelijk. Maakt ook niet uit zolang ze maar op TV blijft verschijnen en volgens mij kan ze best goed interviewen als ze een beetje meer ruimte krijgt. Maar mocht het allemaal echt niet lukken kan ze altijd bij mij komen uithuilen. Ik zal alleen maar luisteren en ijsjes voor haar kopen, zoveel als ze wil.

Geen opmerkingen: