dinsdag 21 februari 2012

The Descendants ***

Paradise can go and fuck itself

Een film met een twist was mij vooraf verteld. Niets is minder waar want er zit inderdaad een behoorlijke twist in The Descendants. Alleen jammer dat deze al ruimschoots prijsgegeven wordt in de trailer (en in nagenoeg alle recensies). Helaas is dit een trend die zich de laatste jaren steeds hardnekkiger manifesteert; de trailer vertelt het complete verhaal waarin bovendien alle grappige en boeiende scènes aaneengesloten en in sneltreinvaart voorbij komen.

Ondanks alle ongevraagde voorkennis is The Descendants een vermakelijke film die bijna twee uur blijft boeien. George Clooney speelt de op Hawaii wonende Matt King. Matt heeft nogal wat aan zijn hoofd. Financieel gaat het hem als afstammeling van een Amerikaanse bankier en een lid van het Hawaiiaanse koninklijke familie behoorlijk voor de wind maar privé gaat het een stuk minder. Zijn vrouw ligt na een bootongeluk in coma en als overblijvende vader probeert hij de zorg voor zijn twee dochters op zich te nemen terwijl hij geen idee heeft hoe hij met ze moet communiceren. Gelukkig wordt een aantal loodzware thema's met de nodige humor gebracht, zorgt de twist voor de nodige spanning en is vooral het spel van de twee grofgebekte dochters een verademing.

Vijf Oscarnominaties is misschien wat veel voor een film waarop gewoonweg weinig valt aan te merken. The Descendants is weinig vernieuwend maar wel onderhoudend en vooral ontroerend.

Geen opmerkingen: